Emissie Uitstoot reductie

Axces Emissie Technologie heeft op twee beurzen de Nieuwe Axces IDENOx RA serie uitlaat-geluiddempers geïntroduceerd.

. HOME > Emissie > Axces Emissie Technologie - IDENOx RA uitlaat-geluiddempers

Emissie - Uitstoot Reductie

....

 

Axces Emissie Technologie - IDENOx RA uitlaat-geluiddempers

Print PDF

De Nieuwe Axces IDENOx RA serie uitlaat-geluiddempers 


Axces Emissie Technologie heeft op twee beurzen de Nieuwe Axces IDENOx RA serie uitlaat-geluiddempers geïntroduceerd.
 

  • Op de Shipping en Industry beurs in Gorinchem hebben we de vooral Nederlandse Scheepsbouw en Binnenvaart kennis laten maken met de SCR voorbereide demper en de flexibele bouwvormen die mogelijk zijn in de volle machinekamers.
  •  
  • In Oslo Noorwegen waren we mer onze stand op Nor Shipping een populaire ankerplaats voor scheepseigenaren, scheepsdesign bureaus en motoren leveranciers. 

 

Ook collega’s in de Maritieme markt waren zeer geïnteresseerd om de voordelen van een voorbereide demper te ontdekken.
 

Dat de Axces IDENOx RA demper na inbouw, bij nieuwbouw of hermotorisering veel geld bespaart als de NOx uitstooteisen veranderen in de toekomst, werd voor velen al snel duidelijk na verklaring van de mogelijkheden in bouw vorm en geluidsreductie prestaties.

 

 

Velen hebben bij oriëntatie van een retro fit NOx reductie installatie in de vorm van een SCR Katalysator al gezien dat het componenten achter elkaar bouwen, zonder duidelijke samenhang, problemen kan geven. De ruimte in de machinekamer of schacht wordt niet optimaal gebruikt, de tegendruk verantwoording is niet eenduidig en de geluidreductie is te vaak nog onderbelicht of niet onderbouwd.


Kortom de technische risico’s zijn niet voldoende afgedekt om groen licht te geven, daarbij komen de kosten voor het uitbouwen van de bestaande demper uit de bestaande configuratie en inbouw van de SCR reactor. Veel arbeidsuren zijn al nodig om het schip weer in vaarbare toestand terug te brengen nadat de componenten op hun plaats gebracht zijn. Het dichtlassen van de openingen en de herstelling van alle gedemonteerde in de weg zittende componenten en schilderen van alles is zeer manuren intensief.
 

Alleen voldoende service ruimte voor het toegangsluik/deksel is voldoende om deze werkzaamheden te klaren.


Bij inbouw van de Axces IDENOx RA demper is de werkwijze van de ombouw naar SCR Katalysator een stuk eenvoudiger. De vanaf installatie gemonteerde akoestische elementen worden eenvoudig door het service luik uitgenomen en vervangen door SCR katalysator elementen.
 

Vervolgens wordt een deel van de stalen toevoerleiding tussen motor en demper  vervangen door een RVS deel waar de injectoren voor de Ureum/Ad Bleu en deel van de sensoren in ondergebracht zijn.


Gemiddeld is de ombouw in een 4e van de tijd te voltooien ten opzichte van de traditionele manier van inbouwen van de SCR katalysator. Opgeteld is de montage van een IDENOx demper voordeliger dan eerst een traditionele demper plaatsen en afwachten of de retro fit noodzaak word.


Voordelen kort samengevat:

  • Plaatsen van een IDENOx demper bij nieuwbouw of nieuwe motor, is gelijk aan het werk als bij  montage van een “gewone” demper.


Bij Retrofit van SCR:

  • Geluidreductie op zelfde niveau of beter
  • Tegendruk van de SCR katalysator ingecalculeerd
  • Stillig tijd sterk gereduceerd met 60-75%
  • Schip zonder beschadiging van verfsysteem weer in de vaart
  • Op iedere wal locatie in om te bouwen zonder zware kraaninzet
  • Inbouw weersonafhankelijk in te plannen

 


Meer Info:


Als u meer wilt weten over (een van) onze producten/oplossingen, of andere vragen heeft, neem dan contact op met Axces. Axces helpt u graag verder bij het vinden van de voor u meest geschikte oplossing.


 

HOME > Emissie > Axces Emissie Technologie - IDENOx RA uitlaat-geluiddempers