Emissie Uitstoot reductie

Applicatie creativiteit maakt Axces Emission Technology succesvol

. HOME > Emissie > Applicatie creativiteit maakt Axces Emission Technology succesvol

Emissie - Uitstoot Reductie

....

 

Applicatie creativiteit maakt Axces Emission Technology succesvol

Print PDF

Axces in de pers

In augustus 2012 is de emissietak onder Axces Industrial Exhaust Gas Systems opgericht. Als technical sales manager is Kjelt Remmen direct verantwoordelijk voor de activiteiten van Axces Emission Technology. Met de toevoeging van deze tak biedt het op Tholen gevestigde bedrijf klanten de mogelijkheid tot one-stop shopping


"Om klanten nog beter te bedienen zijn we op zoek naar een nieuw bedrijfspand in de regio Drechtsteden. Bovendien zijn we op zoek naar technische engineers die we hier kunnen aantrekken". Naast de locatie op Tholen valt de productiefabriek in Polen ook onder eigendom van de Axces groep.


‘Begin 2012 is ook de schoorsteentak er bij gekomen naast de productie van uitlaatsystemen. Met de toevoeging van emissie technologie zijn we totaalleverancier geworden op het gebied van uitlaatsystemen’, vertelt Remmen trots.


De klantenkring van Axces Emission Technology bevindt zich hoofdzakelijk in de maritieme sector , (stroomopwekking d.m.v. generatoren WKK) en in de kleine industrie waarvoor seriewerk wordt verricht. Toch zit voor Remmen de grootste uitdaging in de one-offs. ‘De ruimte wordt dan zo beperkt dat een creatieve oplossing een vereiste wordt. Daarbij komt dat de oplossing niet te veel mag kosten, onderhoudsvriendelijk moet zijn én eenvoudig in gebruik. Door alles zelf te ontwerpen én te produceren houden we alles in eigen hand; inclusief de levertijd die ook voor de demper specials binnen de 10 dagen blijft’.


Binnen Axces Emmision Technology is een variabel in te richten demper ontwikkeld. ‘Op handen zijnde wet- en regelgeving zorgen vaak voor onduidelijkheid als het gaat om emissietechnologie. Veranderen die regels dan zijn er vaak hoge kosten mee gemoeid om de emissie-reducerende technieken alsnog in te passen. Met deze demper kunnen de retrofit kosten beperkt worden’, aldus Remmen. ‘Het binnenwerk van de demper is variabel in te richten, óók achteraf, waardoor verwisselbare functies kunnen worden toegepast. Bij dit ontwerp maken we gebruik van bestaande technieken maar wel met de nodige applicatie creativiteit. Met deze doorontwikkelde demper hebben we bij diverse partijen positieve ervaringen’, vertelt Remmen. ‘Nu werken we aan andere demper vormen die nog compacter kunnen zijn, zonder in te leveren op emissie reductie’.


Om tegemoet te komen aan de vraag wordt in Polen een nieuwe fabriek gebouwd om de productie op te vangen. ‘Vooral vanuit de zeevaart en jachtbouw komt een grote vraag om dempers en emissie oplossingen’, aldus Remmen. 


Axces Industrial Exhaust Gas Systems wordt gezien als een expert en wordt door diverse gerenommeerde partijen gevraagd als gesprekspartner. ‘Binnen Axces zijn we van mening dat we de kennis op een goede manier moeten delen, ook met branche gerelateerde bedrijven. In die context zien we ook een bredere rol voor de VIV weg gelegd door een nog actievere kennisbank te zijn. VIV leden zijn redelijk goed geïnformeerd over de problematieken op het gebied van wet- en regelgeving maar dat kan nog beter. Wellicht door een technische nieuwsbrief samen te stellen?’, besluit Remmen.

 


Meer info:


Als u meer wilt weten over (een van) onze producten/oplossingen, of andere vragen heeft, neem dan contact op met Axces. Axces helpt u graag verder bij het vinden van de voor u meest geschikte oplossing.


 

HOME > Emissie > Applicatie creativiteit maakt Axces Emission Technology succesvol