Schoorstenen

Rookgassen systeem en schoorsteen voor 1000°C

. HOME > Schoorstenen > Rookgassen systeem en schoorsteen voor 1000°C

Rookgassen systeem en schoorsteen voor 1000°C

Print PDF

Het ontwerp voor 4 stuks rookgassen afvoer systeem voorzien van geluidsdempers en schoorsteen voor een testbank voor turbines met een rookgassen temperatuur van >1000°C  en een lage drukval over het gehele systeem was de vraag van de klant.


Axces heeft het ontwerp en levering gerealiseerd van dit Borgwarner project.


Door te werken met hoogwaardig roestvaststaal geschikt voor deze extreem hoge temperaturen zijn we in staat om een rookgasafvoersysteem te ontwerpen dat bestand is tegen deze temperaturen waarbij uitschieters naar 1200° C voorkomen.


De schoorsteen is volledig voorzien van een geïsoleerd binnen kanaal met daarin een absorptie geluidsdemper gemaakt van hittebestendige perforatie. De rookgaskanalen zijn met 125 mm speciale wol geïsoleerd omdat de kanalen gedeeltelijk door de testbank lopen.


De thermische expansie welke de uitzetting van het rookgaskanaal opvangt is voorzien van speciale expansie delen, deze delen dragen geen krachten over op andere delen. De turbines kunnen behorlijk resoneren in de testfase vandaar dat het gehele uitlaatsysteem trillingsarm is opgesteld.

HOME > Schoorstenen > Rookgassen systeem en schoorsteen voor 1000°C