Schoorstenen

Complete uitlaatsystemen en uitstoot reductie voor de scheepvaart en Schoorstenen

. HOME > Schoorstenen

Schoorsteen geluidsdempers voor testbank ABC Diesel

Print PDF

De Axces groep heeft voor de nieuwe testbank voor dieselmotoren van  Anglo Belgian Corporation uit Belgie een tweetal zeer bijzondere vrijstaande geluidsdemper / schoorstenen ontwikkeld en geleverd.


Een extreem zware geluidseis en een heel gamma aan te testen dieselmotoren elk met hun eigen specificatie was de uitdaging voor de Axces specialisten.  In combinatie met een vrijstaande uitvoering slechts met een betonblok verbonden is de specialiteit van Axces. 
 


Het geheel geluidsdemper en schoorsteen bouwen we met CE markering volgens de EN 13084-7 ontwerpeisen.

 

De rookgassen komen hoog uit het gebouw en worden in een aparte absorptie kamer eerst naar beneden gebracht.


Vervolgens treden de rookgassen in de resonantie kamers en worden met wand absorptie volledig uitgedempt. De schoorsteen brengt de rookgassen naar de gewenste emissie hoogte alwaar een laatste absorptie demper de eventueel eindgeluidjes dempt.


De schoorstenen zijn voorzien van een meetbordes vanwaar de meetpunten bereikbaar zijn. Er kunnen temperatuur, volumestroom en stofmetingen worden uitgevoerd.


Aan de buitenzijde zijn de geluidsdempers en schoorsteen voorzien van thermische isolatie en een mooie afwerking met gladde aluminium beplating.

 

 

 

Rookgassen systeem en schoorsteen voor 1000°C

Print PDF

Het ontwerp voor 4 stuks rookgassen afvoer systeem voorzien van geluidsdempers en schoorsteen voor een testbank voor turbines met een rookgassen temperatuur van >1000°C  en een lage drukval over het gehele systeem was de vraag van de klant.


Axces heeft het ontwerp en levering gerealiseerd van dit Borgwarner project.


Door te werken met hoogwaardig roestvaststaal geschikt voor deze extreem hoge temperaturen zijn we in staat om een rookgasafvoersysteem te ontwerpen dat bestand is tegen deze temperaturen waarbij uitschieters naar 1200° C voorkomen.


De schoorsteen is volledig voorzien van een geïsoleerd binnen kanaal met daarin een absorptie geluidsdemper gemaakt van hittebestendige perforatie. De rookgaskanalen zijn met 125 mm speciale wol geïsoleerd omdat de kanalen gedeeltelijk door de testbank lopen.


De thermische expansie welke de uitzetting van het rookgaskanaal opvangt is voorzien van speciale expansie delen, deze delen dragen geen krachten over op andere delen. De turbines kunnen behorlijk resoneren in de testfase vandaar dat het gehele uitlaatsysteem trillingsarm is opgesteld.

 

Schoorstenen - Fotos

Print PDF
   


HOME > Schoorstenen